Vyskúšajte tento recept na ľahké, nadýchané lievančeky, ktorých nebudete mať nikdy dosť. Navyše sú bezlepkové, bez rafinovaného cukru a ich textúra je neuveriteľná.
Ingrediencie
- 1 a 1/2 hrnčeka quionovej múky
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 170 g obyčajného gréckeho jogurtu bez tuku
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka rastlinného mlieka (výborné je napr. nesladené vanilkové mandľové mlieko)
- 1 celé vajcia
- 2 lyžice javorového sirupu alebo 1 lyžica medu
- tipy na servírovanie: pridajte 1/2 šálky čokoládových lupienkov do cesta alebo ozdobte svojim obľúbeným ovocím
Postup
- V mise zmiešajte suché prísady (múku so soľou) a preosejte.
- V samostatnej veľkej mise rozšľahajte mokré ingrediencie do hladka.
- Pridajte suché prísady do mokrých a jemne premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
- Cesto by malo byť husté, ale nie suché.
- Nechajte niekoľko minút odležať, zatiaľ čo zahrejete panvicu.
- Nepriľnavú panvicu zľahka namažte tukom a zahrejte na strednom až nízkom ohni.
- Na každý lívanček nalejte na panvicu asi 1/4 šálky cesta a počkajte, až sa okolo okrajov začnú tvoriť bubliny, a potom zhruba 2-3 minúty smažte.
- Otočte a smažte ďalšie 2 minúty.
- Podávajte teplé s ovocím/javorovým sirupom a užite si to!
A čo recepty na bezlepkové palacinky ? Vyskúšajte ovocné, tvarohové alebo napríklad jogurtové.