Neuveriteľne nadýchané lievance z jogurtu a bezlepkových ovsených vločiek sa perfektne hodia ako raňajky alebo na víkendový brunch.
Ingrediencie
- ½ šálky plnotučného gréckeho jogurtu
- ½ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka
- 1 vajce
- 1 lyžica kokosového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- ¼ lyžičky mandľového extraktu
- 1 a ¼ šálky bezlepkových ovsených vločiek
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
- voliteľne čučoriedky alebo čokoládové lupienky
Postup
- Pridajte všetky prísady (okrem tých voliteľných) do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
- Cesto nechajte 10 minút odležať v mixéri; to je dôležité, aby sa cesto riadne zahustilo!
- Po 10 minútach panvicu zľahka potrite maslom alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
- Akonáhle je panvica horúca, pridajte na panvicu približne 1/4 šálky cesta na každý lívanček.
- Okamžite pridajte 5-6 čučoriedok alebo čokoládových lupienkov na lívanec a smažte 2-4 minúty, kým sa lievance mierne nenafúknu a na okrajoch neuvidíte niekoľko bublín.
- Otočte lievance a smažte dozlatista.
- Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
- Panvicu očistite a opakujte s novým olejom a zvyšným cestom.
- Dobrú chuť!