Bezlepkové jogurtové lievance

Bezlepkové jogurtové lievance

Neuveriteľne nadýchané lievance z jogurtu a bezlepkových ovsených vločiek sa perfektne hodia ako raňajky alebo na víkendový brunch.

Ingrediencie

  • ½ šálky plnotučného gréckeho jogurtu
  • ½ šálky nesladeného vanilkového mandľového mlieka
  • 1 vajce
  • 1 lyžica kokosového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ¼ lyžičky mandľového extraktu
  • 1 a ¼ šálky bezlepkových ovsených vločiek
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • voliteľne čučoriedky alebo čokoládové lupienky

Postup

  1. Pridajte všetky prísady (okrem tých voliteľných) do mixéra a mixujte na najvyšší stupeň, kým nebude zmes úplne hladká, asi 30 sekúnd až 1 minútu.
  2. Cesto nechajte 10 minút odležať v mixéri; to je dôležité, aby sa cesto riadne zahustilo!
  3. Po 10 minútach panvicu zľahka potrite maslom alebo olivovým olejom a dajte na stredný plameň.
  4. Akonáhle je panvica horúca, pridajte na panvicu približne 1/4 šálky cesta na každý lívanček.
  5. Okamžite pridajte 5-6 čučoriedok alebo čokoládových lupienkov na lívanec a smažte 2-4 minúty, kým sa lievance mierne nenafúknu a na okrajoch neuvidíte niekoľko bublín.
  6. Otočte lievance a smažte dozlatista.
  7. Ak zistíte, že hnednú príliš rýchlo, musíte znížiť teplotu.
  8. Panvicu očistite a opakujte s novým olejom a zvyšným cestom.
  9. Dobrú chuť!
Lievance bez lepku servírované na sebe na tanieriku, zaliate sirupom a ozdobené malinami a čokoládovými kúskami.
www.ambitiouskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.