Špaldové lievančeky s vanilkovým luskom

Špaldové lievančeky s vanilkovým luskom

Ak máte chuť na sladké raňajky, nemusí byť vždy nezdravá. Pripravte si tieto lievance z gréckeho jogurtu, špaldy, vanilky a jahôd, po ktorých sa utlčiete.

Ingrediencie

  • 1 šálka špaldy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 vajce
  • 3/4 šálky mlieka
  • 1/2 šálky vanilkového gréckeho jogurtu
  • 1 lyžička pasty z vanilkových strukov

Postup

  1. Zmiešajte suché prísady (prvých 5 prísad) a dajte bokom.
  2. Vlhké prísady (posledné 4 prísady) zmiešajte dohromady, kým sa dobre nespoja.
  3. Nalejte suché prísady do mokrých prísad a premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  4. Zahrejte grilovaciu panvicu na 175 stupňov Celzia.
  5. Na panvicu nastriekajte nepriľnavý sprej na varenie.
  6. Nalejte asi 1/3 šálky cesta na grilovaciu panvicu a opakujte.
  7. Rozmiestnite lievance tak, aby sa seba navzájom nedotýkali.
  8. Vymažte asi 2 minúty a otočte.
  9. Vymažte ďalšiu minútu a dajte na tanier.
  10. Podávajte s čerstvým ovocím a 100% čistým javorovým sirupom.

Jeseň je tu! Vychutnajte si tieto luxusné lievance z jogurtu, škorice, muškátového orieška a jabĺk, ktoré skvele fungujú ako výdatné raňajky.

Ingrediencie

  • 1 vajce
  • ½ šálky gréckeho vanilkového jogurtu
  • ½ šálky mlieka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 a ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ šálky kokosového cukru
  • 3 lyžičky škorice
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška
  • ⅛ lyžičky soli
  • 1 šálka strúhaného jablka

Postup

  1. V mise zmiešajte vajcia, jogurt, mlieko a vanilku.
  2. Pridajte suché prísady a premiešajte, kým sa všetko dobre nespojí.
  3. Pridajte strúhané jablko a opäť premiešajte.
  4. Zahrejte nepriľnavú panvicu na stredne nízku teplotu.
  5. Nastriekajte na ňu sprej na varenie.
  6. Na každý lívanec budete potrebovať asi štvrť šálky cesta.
  7. Nechajte smažiť 2-3 minúty alebo kým sa uprostred lievance nezačnú objavovať bubliny.
  8. Otočte a nechajte smažiť z druhej strany.
  9. Podávajte s obľúbeným sirupom, vlašskými orechmi a plátkami jablka.
Lievance zo špaldy a jogurtu naukladané na sebe a preliate sirupom.
www.runninginaskirt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.