Čerstvé predjedlo alebo chutná príloha, ktorú zapôsobíte na svojich priateľov a rodinu. Neobvyklá kombinácia chutí a textúr naozaj skvele funguje – sladké pečené hrozno, voňavý fenikel a chrumkavé pistácie sa krásne dopĺňajú s horčičným dresingom. To všetko hotové iba za 20 minút!
Ingrediencie
- 400 g červeného hrozna
- 3 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžičky rasce
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
- šťava z ½ citróna
- 3 plody feniklu, najemno nakrájané
- 85 g žeruchy
- 15 g čerstvej mäty, najemno nasekané
- 60 g pistácií, nahrubo nasekaných
Postup
- Rúru predhrejte na plyn na 220 °C.
- Hrozno, 1 polievkovú lyžicu oleja a polovicu rasce dajte na pekáč a premiešajte.
- Pečte 12–15 minút, kým hrozno nepraskne.
- Vyberte z rúry a nechajte bokom vychladnúť, pričom si z plechu ponechajte šťavu.
- Na zálievku vložte 2 lyžice vyhradenej šťavy z plechu do misky.
- Pridajte horčicu, citrónovú šťavu, zvyšný olej a rascu.
- Dobre prešľahajte, aby sa všetko spojilo.
- Vo veľkej mise zmiešajte fenikel, žeruchu a mätu.
- Vyklopte na servírovací tanier, posypte pečeným hroznom a pistáciami.
- Tesne pred podávaním pokvapkajte zálievkou.
Chcete si pripraviť ľahké jedlo, ale nemáte inšpiráciu? Potom vyskúšajte tie najlepšie recepty na šaláty s kuracím mäsom . Navyše vám prinášame skvelé tipy na výborné dresingy.