Rýchle a živé jedlo, ktoré sa zaradí do vášho jedálnička a vy ho s obľubou budete pripravovať stále dookola. Podávajte s celozrnným chlebom, tortillou alebo ryžou.
Ingrediencie
- 1 plod feniklu, rozpolený a nakrájaný na tenké plátky
- 3 pomaranče, olúpané a nasekané
- 1 malá červená cibuľa, nakrájaná
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 polievkové lyžice nasekaného čerstvého kôpru alebo 1 lyžička sušeného
- 500 g vykostených kuracích pŕs alebo stehien
- 1 lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky korenia
Postup
- Pripravte si gril a postavte mriežku 10 cm od zdroja tepla.
- Fenikel, pomaranče, cibuľu, 2 lyžice olivového oleja, kôpor a polovicu soli a korenia zmiešajte v strednej mise.
- Nechajte marinovať, raz alebo dvakrát premiešajte, kým grilujete kura.
- Kurča potrite zvyšnú 1 lyžicou oleja a posypte zvyšnou ½ lyžičkou soli a ¼ lyžičkou korenia.
- Keď je gril horúci, položte kúsky kurčaťa priamo na rošt a grilujte, kým kurča neznedne, 3 – 5 minút z každej strany v prípade pŕs, o päť minút viac v prípade stehien.
- Ochutnajte šalát a dokoreňte.
- Nakrájajte kúsky kurčaťa a podávajte ich na veľkej lyžici šalátu alebo jednoducho všetko len premiešajte.
Inšpirujte sa tiež našimi receptami na šaláty z červenej repy , ktoré sú lahodné a svieže.