Jednoduchý recept z čerstvých surovín na váš stôl prinesie množstvo farieb a sviežosti. Navyše má nízky obsah tuku a je bezlepkový.
Ingrediencie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1/4 lyžičky práškového cukru
- 1 uhorka, olúpaná na stužky
- 1 zväzok reďkoviek, nakrájaný na tenké plátky
- 1 malý fenikel, nakrájaný na tenké plátky
- 1 šalát z dubového lístia, natrhaný
- 2 lyžice nasekaných lístkov čerstvej mäty
- 2 lyžice nasekaných čerstvých listov petržlenovej vňate
Postup
- Dajte olej, citrónovú šťavu a cukor do veľkej misy.
- Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Dochuťte soľou a korením.
- Pridajte uhorku, reďkovky a fenikel.
- Premiešajte.
- Odložte na 5 minút.
- Pridajte do zmesi šalát a premiešajte.
- Posypte mätou a petržlenovou vňaťou.
- Servírujte.