Tento ohromujúci šalát z mrkvy, feniklu, pistácií a delikátneho dresingu je perfektnou prílohou, ktorú si všetci okolo vás zamilujú!
Ingrediencie
- 3 veľké mrkvy
- 1 fenikel, bez stoniek a listov
- 1/4 šálky nasekaných pistácií
- feniklové listy – na ozdobu
Na zálievku:
- šťava z 1/2 citróna
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku, lisovaný
- 1/4 čajovej lyžičky horčice – voliteľne
- 1/8 čajovej lyžičky morskej soli – alebo viac podľa chuti
Postup
- Odrežte konce z mrkvy a olúpte vonkajšiu vrstvu.
- Potom pomocou škrabky na zeleninu vytvorte tenké hobliny.
- Pripravte si fenikel odstránením stoniek a všetkých odfarbených vonkajších častí.
- Pomocou škrabky na zeleninu vytvárajte z feniklu hoblinky, kým sa nedostanete do jeho stredu.
- Keď sa dostanete do bodu, kedy je ťažké fenikel lúpať, nakrájajte zvyšok na tenké plátky.
- Nezabudnite odstrániť a zlikvidovať jadro feniklu.
- Zmiešajte zeleninové hobliny a pistácie vo veľkej mise.
- V malej miske zmiešajte prísady na dresing a nalejte ho na zeleninu a orechy.
- Miešajte, kým nebude všetko dobre potiahnuté.
- Pred podávaním ozdobte nasekanými feniklovými listami.