Jednoduchý a chutný pokrm, ktorý je pripravený z jahňacích obličiek a indického korenia, vás nadchne! Vyskúšajte ho a uvidíte sami.
Ingrediencie
- 10 až 12 jahňacích obličiek (odstráňte vonkajšiu vrstvu a nakrájajte na malé kúsky)
- soľ podľa chuti
- 1 lyžička kurkumy
- 2 lyžice zázvorovo-cesnakové pasty
- 1 šálka vody
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžička sušeného koriandra
- 1/2 lyžičky garam masala
- 1 lyžička červeného chilli prášku
- 2 zelené chilli papričky
Postup
- Dajte obličky, soľ, kurkumu, zázvorovú cesnakovú pastu a vodu do hrnca.
- Varte, kým voda nevyschne a obličky nie sú hotové.
- Pridajte olej a smažte na vysokej teplote po dobu 2 až 3 minút, aby ste odstránili surový zápach z oleja.
- Ďalej pridajte koriander, garam masalu, červené čili a zelené čili.
- Znovu smažte 2 až 3 minúty, pokiaľ obličky nebudú dobre obalené korením.
- Podávajte horúce.
Máme pre vás aj ďalšie luxusné vnútornosti! Recepty na pečeň sú jednými z najpopulárnejších v slovenskej kuchyni. Pripravte si chutné a zdravé jedlá, ktoré môžete variť, vyprážať aj zapekať. Doprajte si skvelú chuť a množstvo živín v jednom!