Restované bravčové obličky s paradajkami a paprikou

Restované bravčové obličky s paradajkami a paprikou

Úplne perfektný pokrm z bravčových obličiek restovaných so zeleninou, sherry a tamari, podávané s ryžou alebo karfiolovou ryžou a čerstvými hráškovými klíčkami vás nadchne. Pripravte ho aj svojim hosťom!

Ingrediencie

Na prípravu obličiek:

  • 500 g bravčových obličiek
  • soľ
  • jablčný ocot

Na restovanú zmes:

  • 1 lyžica masti
  • 5 cm kus zázvoru, nasekaný
  • 1 lyžica tamari
  • 2 lyžice sherry
  • 500 g paradajok, nakrájaných na mesiačiky
  • 1 cibuľa, nakrájaná na 2 cm kúsky (voliteľne)
  • 1 paprika, nakrájaná na 2 cm kúsky
  • 1,5 lyžicky koreňového škrobu arrowroot alebo kukuričného škrobu
  • 1 lyžička sezamového oleja
  • malá hrsť hráškových výhonkov

Postup

  1. Orežte prebytočné spojivové tkanivo z lalokov obličiek.
  2. Ľadvinky dobre osoľte a vložte do sklenenej nádoby alebo misky, kam sa dobre zmestia.
  3. Pridajte jablčný ocot na zakrytie a nechajte 7-24 hodín namáčať (čím tesnejšie sa zmestia do misky, tým menej octu budete potrebovať na ich zakrytie).
  4. Po 7-24 hodinách obličky vyberte a osušte.
  5. Držte obličku na každej strane lalokom hore a pozdĺžne rozrežte.
  6. Potom rozrežte napoly, opäť pozdĺžne stredom akéhokoľvek spojivového tkaniva.
  7. Dajte obličky jednou z dvoch plochých strán smerom dole a odrežte prúžok spojivového tkaniva z každej štvrtiny vášho laloka.
  8. Nakrájajte dlhé štvrtky obličiek (teraz bez spojivového tkaniva) na 2 cm kúsky a dajte bokom.
  9. Do panvice na stredne vysokom plameni pridajte masť.
  10. Keď sa rozpustí a blyští, pridajte 2/3 zázvoru.
  11. Nechajte variť 30 sekúnd, kým nezavonia.
  12. Zvýšte teplotu na maximum a pridajte obličky.
  13. Jemne panvicou zatraste, aby sa obličky rovnomerne rozprestreli, a potom ich 2-3 minúty nechajte, aby ľahko zhnedli.
  14. Premiešajte a varte ďalšie 1-2 minúty.
  15. Znížte teplotu na stredne vysokú a pridajte tamari, sherry, paradajky, cibuľu, papriku a zvyšný zázvor.
  16. Zakryte panvicu a nechajte zeleninu variť asi 5 minút.
  17. Medzitým zmiešajte škrob s 1/4 šálky vody a dajte bokom.
  18. Odstráňte pokrievku z panvice a pridajte zmes škrobu a vody, miešajte 2-3 minúty, kým omáčka nezhustne.
  19. Ihneď podávajte s dusenou ryžou, karfiolovou ryžou alebo šalátom.
  20. Ozdobte sezamovým olejom a hráškovými výhonkami.
Bravčové vnútornosti so zeleninou, sherry a tamari, podávané s ryžou na tanieri, s hráškovými výhonkami.
www.offallygoodcooking.com

Chcete vyskúšať aj ďalšie čínske pokrmy? Potom vyskúšajte aj niektorý z našich receptov na Kung Pao , po ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Posvietime si nielen na kuracie, ale aj na bravčový a vegetariánsky variant.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.