Toto vynikajúce ľahké jedlo je jednoduché a navyše lacné. Jahňacie obličky restované na bielom víne, masle, cesnaku a cibuli vytvárajú bohatý a delikátny pokrm, ktorý vás presvedčí o tom, že aj vnútornosti môžu byť lahôdkou.
Ingrediencie
- 200 g jahňacích obličiek
- 80 ml bieleho vína
- 30 g masla
- 2 veľké cibule, nakrájané nadrobno
- 1/2 lyžičky čerstvej nasekanej petržlenovej vňate
- toast, na podávanie
Postup
- Odstráňte z obličiek všetky membrány a rozkrojte ich pozdĺžne napoly.
- Malým ostrým nožom odstráňte tvrdé jadro a vyhoďte.
- Vložte do misy, zalejte vriacou vodou a nechajte 5 minút lúhovať.
- Sceďte, vráťte do misy a zalejte bielym vínom.
- Nechajte marinovať aspoň 1 hodinu.
- Vo veľkom hrnci rozohrejte maslo a cibuľu na miernom ohni as pokrievkou cibuľu opekajte 10 minút, kým nezmäkne, ale nezhnedne.
- Ľadvinky vyberte z marinády, tekutinu si ponechajte a nakrájajte na kúsky veľkosti sústa.
- Ľadvinky pridajte k cibuli s troškou marinády.
- 20 minút zľahka varte a občas do hrnca pridajte trochu marinády.
- Posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s ľahko opečeným toastovým chlebom.