Čínske marinované bravčové obličky

Čínske marinované bravčové obličky

Studené bravčové obličky na čínsky spôsob sú úplne luxusné! Základom je zohnať čo najčerstvejšie vnútornosti, dobre ich umyť a neprevariť ich. Potom všetko namarinovať v perfektnej omáčke a hurá, môžete podávať!

Ingrediencie

  • 3 lyžice ryžového vínneho octu
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 lyžička pikantná chilli pasty
  • 1 lyžička mletého sečuánskeho korenia
  • 2 stopkaté zelery, nakrájané na tenké plátky, diagonálne
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 jarná cibuľka, nakrájaná na plátky
  • 1/4 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 lyžička sušeného zázvoru
  • 6 lyžíc sójovej omáčky
  • 3 bravčové obličky, umyté, zbavené jadra a nakrájané na tenké plátky

Postup

  1. Zmiešajte sójovú omáčku, ryžový vínny ocot, cukor, sezamový olej, pikantnú čili pastu, sečuánske korenie, plátky stopkatého zeleru, lisovaný cesnak, jarnú cibuľku, červenú papriku a zázvor v nádobe.
  2. Odstráňte bielu vnútornú vrstvu obličiek a obličky nakrájajte na tenké plátky.
  3. Oplachujte pod studenou tečúcou vodou tak dlho, pokiaľ nebude voda čistá.
  4. Plátky obličiek rýchlo blanšírujte v ľahko osolenej vriacej vode, kým nie sú uvarené (mali by ste ich neustále kontrolovať!)
  5. Sceďte a znovu umyte pod studenou vodou, pokiaľ nebude voda čistá.
  6. Vhoďte do omáčky.
  7. Prikryte a nechajte v chladničke marinovať aspoň 1 hodinu.
  8. Podávajte studené.
Bravčové vnútornosti na čínsky spôsob, servírované za studena na tanieri.
www.dearjuneberry.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.