Kombinácia kajenského korenia, horčice, worcestrovej omáčky, restovaných šampiňónov a obličiek je úplne jedinečná. Tento recept si musia obľúbiť aj zaprisahaní odporcovia vnútorností, pretože je to jednoducho bomba!
Ingrediencie
- 230 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na veľké kúsky (voliteľne)
- 2 až 4 jelenie obličky (môžete použiť aj iné)
- ¼ šálky hladkej múky
- 1 lyžička kajenského korenia
- 1 a ½ lyžičky horčičného prášku, Coleman’s, ak ju môžete získať
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 6 lyžíc masla
- worcestrová omáčka
- 3 polievkové lyžice kuracieho, zverinového alebo hovädzieho vývaru
Postup
- Zlúpnite pavučinovú membránu, ktorá obklopuje obličky, ako zmršťovací obal.
- Teraz ich rozkrojte napoly, pozdĺžne.
- Uprostred uvidíte veľa bieleho tkaniva.
- Môžete ju odstrániť, ale nie je to nevyhnutné.
- Ľadvinky však namočte do mlieka na jeden deň, budú tak mať jemnejšiu chuť.
- Môžete ich potom na ďalší deň dať do soľného roztoku, ale nie je to nutné.
- Mám tendenciu to odstrániť odrezávacím nožom, ale nie je to nevyhnutné.
- Každú polovicu nakrájajte na 3 alebo 4 kusy.
- Ak použijete huby, orestujte ich na rozpálenej panvici s 3 lyžicami masla, kým na okrajoch pekne nezhnednú.
- Vyberte ich a dajte na chvíľu bokom.
- Múku zmiešajte s kajenským korením, horčicou, soľou a čiernym korením a poprášte jej obličky.
- Rozpáľte panvicu a pridajte ďalšie 3 lyžice masla.
- Obličky opražte na masle.
- Možno ich budete musieť pritlačiť špachtľou, pretože sa budú chcieť vyklenúť nahor.
- Otočte a restujte ďalšiu minútu alebo dve.
- Vyberte z panvice a nakrájajte na kúsky podľa ľubovôle.
- Obličky a šampiňóny vráťte do panvice a pridajte veľkú kvapku worcesteru a vývaru a panvíc pretrepte, aby sa všetko spojilo.
- Nechajte to minútu alebo dve variť.
- Ľadvinky a šampiňóny vyberte a položte na hrianky, a omáčku niekoľko minút povarte – nenecháme ju vyvariť úplne – potom všetko zalejte a podávajte.