Domáce gyros

Domáce gyros

Skúste si pripraviť vlastný gyros doma a uvidíte, že už nebudete chcieť žiadny iný! Podávajte ho s pita chlebom a tzatziki ako tradičnú grécku pochúťku.

Ingrediencie

  • 800 g bravčovej bábiky alebo kuracích pŕs alebo hovädzie sviečkové
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky oregana
  • mletá rímska rasca (prípadne mleté ​​korenie, chilli)
  • 200 ml jogurtu
  • 1 strúčik cesnaku
  • hrsť čerstvého koriandra alebo kôpru
  • 2 paradajky
  • 2 červené cibule
  • ¼ hlávkového šalátu
  • soľ
  • olivový olej
  • 1/2 veľké cibule
  • 4 ks pita chlieb
  • 200 g tzatziki
  • 200 g vyprážané hranolky
  • silná drevená špajľa

Postup

  1. Pripravíme si marinádu na mäso.
  2. Zmiešame jogurt s korením, cesnakom, soľou a olivovým olejom.
  3. Mäso umyjeme, nakrájame na väčšie plátky a vložíme do marinády.
  4. Necháme v chladničke aspoň 2 hodiny odležať.
  5. Predhrejeme rúru na 180 stupňov Celzia.
  6. Pripravíme si plech, na ktorom vytvoríme provizórny špíz.
  7. Do polovice cibule zapichneme silnú špajľu.
  8. Na špajli napichujeme marinované mäso cez seba.
  9. Špíz ukončíme polovicou citróna, aby sa spevnil, a dobre mäso k sebe pritlačíme.
  10. Dáme piecť do rúry na 30 minút.
  11. Mäso vyberieme a postupne ho zrezávame.
  12. Pripravíme si pita chlieb, naň dáme nakrájaný šalát, paradajku, cibuľu, hranolky a tzatziki spolu s mäsom.
  13. Zatočíme do kornútku a podávame.
Mäso so zeleninou, tzatziki a hranolkami zabalené v pita chlebe.
www.kitchensanctuary.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.