Na prvý pohľad spojenie netradičných ingrediencií, ktoré ale robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.
Ingrediencie:
- 400 g červenej kapusty
- 1 cibuľa
- 250 ml jablčného džúsu
- 200 g smotanového syra
- 2 PL červeného vínneho octu
- 1 PL slnečnicového oleja
- 1 PL čučoriedkovej alebo brusnicovej marmelády
- Niekoľko kvapiek čerstvej citrónovej šťavy
- soľ, korenie
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
- slnečnicové semienka na ozdobu
Postup:
- Červenú kapustu umyte, očistite a nakrájajte na prúžky.
- Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu.
- Na slnečnicovom oleji zľahka osmažte cibuľu a kapustu.
- Osoľte, okoreňte, pokvapkajte octom a jablčnou šťavou, prikryte a varte približne 20 minút.
- Nechajte vychladnúť.
- Červenú kapustu zlejte, tekutinu z varenia si ponechajte.
- Kapustu rozmixujte spoločne so smotanovým syrom, marmeládou a citrónovou šťavou.
- V prípade potreby pridajte trochu tekutiny z varenia.
- Ozdobte slnečnicovými semienkami a petržlenovou vňaťou.
Túto nátierku môžete podávať na rozmanitom čerstvom či opečenom pečive.
Nátierka z červenej kapusty chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo !