Výborná nátierka z červenej kapusty nielen na chlebíčky

Výborná nátierka z červenej kapusty nielen na chlebíčky

Na prvý pohľad spojenie netradičných ingrediencií, ktoré ale robí z tejto nátierky naozaj výnimočný gurmánsky zážitok. Natretá na krekry môže byť skvelým spestrením na domáce oslavy či večierky.

Ingrediencie:

  • 400 g červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 250 ml jablčného džúsu
  • 200 g smotanového syra
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 1 PL slnečnicového oleja
  • 1 PL čučoriedkovej alebo brusnicovej marmelády
  • Niekoľko kvapiek čerstvej citrónovej šťavy
  • soľ, korenie
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
  • slnečnicové semienka na ozdobu

Postup:

  1. Červenú kapustu umyte, očistite a nakrájajte na prúžky.
  2. Olúpte a nadrobno nakrájajte cibuľu.
  3. Na slnečnicovom oleji zľahka osmažte cibuľu a kapustu.
  4. Osoľte, okoreňte, pokvapkajte octom a jablčnou šťavou, prikryte a varte približne 20 minút.
  5. Nechajte vychladnúť.
  6. Červenú kapustu zlejte, tekutinu z varenia si ponechajte.
  7. Kapustu rozmixujte spoločne so smotanovým syrom, marmeládou a citrónovou šťavou.
  8. V prípade potreby pridajte trochu tekutiny z varenia.
  9. Ozdobte slnečnicovými semienkami a petržlenovou vňaťou.

Túto nátierku môžete podávať na rozmanitom čerstvom či opečenom pečive.

Celozrnné pečivo natreté nátierkou pripravenou z červenej kapusty.
zdroj: finedininglovers.it

Nátierka z červenej kapusty chutí skvele nielen s pečivom, ale aj s najrôznejšími tyčinkami, krekry či praclíky. Načerpajte inšpiráciu z našich receptov na slané pečivo !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.