Nátierka s červenou kapustou

Nátierka s červenou kapustou

Na prípravu nátierky nemusíte vždy používať kapustu nakladanú, možno ju pripraviť aj z čerstvého. Iba musíte pri príprave počítať s časom, ktorý je nutný na podusenie kapusty.

Ingrediencie:

  • 400 g červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL červeného vínneho octu
  • 200 ml jablčnej šťavy
  • 2 PL mletých vlašských orechov
  • 200 g smotanového syra
  • citrónová šťava
  • soľ, korenie
  • semienka (slnečnicové, ľanové, sezamové) na ozdobu
  • čerstvé bylinky na ozdobu

Postup:

  1. Červenú kapustu očistite, umyte a nakrájajte na tenké prúžky.
  2. Cibuľu olúpte a nakrájajte na kocky.
  3. Oboje spoločne opražte na rozpálenom oleji a dochuťte soľou a korením.
  4. Podlejte červeným vínnym octom a jablčnou šťavou.
  5. Spoločne duste približne 20 minút.
  6. Potom červenú kapustu sceďte.
  7. Vývar nevylievajte, červenú kapustu nechajte vychladnúť.
  8. Následne kapustu rozmixujte spoločne s mletými orechmi, smotanovým syrom a citrónovou šťavou.
  9. V prípade potreby pridajte trochu vývaru z červenej kapusty a dochuťte korením.
  10. Ozdobte rozmanitými semienkami a čerstvými bylinkami.

Nátierku z červenej kapusty podávajte s čerstvým pečivom.

Krajce chleba natreté nátierkou s červenou kapustou.
zdroj: bosskitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.