Veľmi jednoduchý recept iba z niekoľkých málo ingrediencií. Ich chuť sa následne skvele snúbi a robí z tohto šalátu skvelú osviežujúcu pochúťku.
Ingrediencie:
- 2 šalátové uhorky
- 1 červená cibuľa
- 1 šálka bieleho octu
- 1/2 šálky vody
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 2 PL čerstvého kôpru
- 1 čajová lyžička soli
Postup:
- Uhorky umyte a nakrájajte na tenké plátky.
- Cibuľu olúpte a tiež nakrájajte na tenké plátky.
- Plátky uhorky vo veľkej mise osoľte a nechajte hodinu vypotiť.
- Následne tekutinu zlejte a uhorky premiešajte s plátkami cibule.
- V malom hrnci zmiešajte cukor, ocot a vodu a miešajte, kým sa nerozpustí a tekutina nezíska číry nádych, približne 3-5 minút.
- Zálievku nalejte na uhorky a cibuľu.
- Vmiešajte nadrobno pokrájaný kôpor.
- Misu prikryte potravinovou fóliou a dajte na hodinu do chladničky.
Takto pripravený uhorkový šalát chutí skvele ako príloha ku grilovanému mäsu.
Šalátové uhorky nie sú obľúbeným druhom uhoriek. Milujete nakladačky? Pripravte si z nich skvelú uhorkovú omáčku .