Tradičná grécka pochúťka, v ktorej sa snúbi chuť uhorky, gréckeho jogurtu a byliniek. Pripravte si ju aj u vás doma!
Ingrediencie:
- 2 šálky nahrubo nastrúhané uhorky
- 1 a 1/2 šálky bieleho gréckeho jogurtu
- 2 PL extra panenského olivového oleja
- 1 PL nasekanej čerstvej mäty
- 1 PL nasekaného čerstvého kôpru
- 1 PL čerstvej citrónovej šťavy
- 1 prelisovaný strúčik cesnaku
- soľ
Postup:
- Nastrúhanú uhorku stlačte medzi dlaňami alebo pomocou lisu na zemiaky, aby ste odstránili prebytočnú vlhkosť.
- Vytlačenú uhorku preložte do misy.
- Pridajte jogurt, olivový olej, čerstvé bylinky, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak a soľ.
- Všetko dôkladne premiešajte.
- Zmes nechajte 5 minút odpočívať, aby sa chute spojili.
- Ochutnajte av prípade potreby pridajte ďalšie nasekané čerstvé bylinky, citrónovú šťavu alebo soľ.
- Tzatziki podávajte ihneď alebo ich dajte vychladnúť do chladničky.
Tzatziki skvele chutia s grilovanou zeleninou, slaným pečivom aj mäsom.
K rozmanitým uhorkovým šalátom sa skvele hodí aj vlastnoručne upečené pečivo. Vyskúšajte naše chrumkavé domáce bagety .