Podobne ako vajcia, je aj avokádo plné rozmanitých vitamínov, minerálov a tiež polynenasýtených tukov, ktoré pomáhajú znižovať zlý cholesterol a naopak zvyšovať ten dobrý.
Ingrediencie:
- 2-3 vajcia
- 2 paradajky
- 3/4 šálky majonézy
- 1 PL nasekaného rapíkatého zeleru
- 1 PL nadrobno nakrájanej červenej papriky
- 1/2 kusy reďkovky nakrájané na kúsky
- soľ, korenie
Postup:
- Vajcia si uvarte natvrdo, olúpte a nakrájajte na kocky.
- Paradajkám odrežte vrchnú časť, vyberte dužinu, nakrájajte ju na malé kúsky a pridajte k vajíčkam.
- Zvyšok paradajok odložte nabok.
- Do misky k paradajkovej dužine a vajciam pridajte zeler, červenú papriku, reďkovky, majonézu a korenie.
- Dôkladne premiešajte.
- Vaječným šalátom naplňte vydlabané paradajky.
Plnené paradajky podávajte s čerstvým pečivom ako skvelú a zdravú desiatu aj večeru.