Nielen milovníkov mäsa a údenín poteší táto verzia ozvláštnená šunkou. Okrem šunky ale možno použiť aj ďalšie údeniny, ktoré šalátu dodajú intenzívnejšiu chuť.
Ingrediencie:
- 200 g šunky alebo iné údeniny
- 4 vajcia
- 1 zväzok reďkoviek
- 1 rímsky šalát
- žerucha
Zálievka
- 6 PL olivového oleja
- 2 PL jablčného octu
- 1 čajová lyžička horčica
- soľ, korenie
Postup:
- Vajcia uvarte natvrdo.
- Šunku nakrájajte na drobné kúsky či rezančeky.
- Následne uvarené vajcia olúpte a nakrájajte na štvrtky.
- Reďkovky nakrájajte na kolieska, rímsky šalát natrhajte alebo nakrájajte na menšie kúsky.
- V miske zmiešajte ingrediencie na zálievku a premiešajte.
- Vajcia, šunku, reďkovky, šalát a žeruchu naaranžujte na tanier a prelejte zálievkou.