Krásna ružová polievka s jedinečnou chuťou, ktorú jej dáva kombinácia reďkoviek, červenej repy a červených zemiakov.
Ingrediencie:
- 3 zväzky reďkoviek
- 4 menšie červené zemiaky
- 1/2 červenej repy
- 250 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 3 šalotky
- 3 PL olivového oleja
- 7 bobkových listov
- 3 plátky starého chleba bez kôrky
- soľ, korenie
Postup:
- V hrnci rozohrejte olivový olej, pridajte dve šalotky nakrájané na plátky a štipku soli a korenia.
- Restujte dozlatista, približne 4 minúty.
- Pridajte nakrájané plátky reďkoviek a varte, kým reďkovky nezmäknú a nespriesvitnia, približne 7-10 minút.
- Prisypte štvrtky zemiaky, plátky červenej repy, tri bobkové listy a ďalšiu štipku soli.
- Premiešajte a potom pomaly vmiešajte vývar.
- Zmes priveďte do varu a potom teplotu stiahnite na minimum., varte približne 20 minút, kým zemiaky nezmäknú.
- Vyberte bobkové listy a dajte ich bokom.
- Horúcu polievku opatrne prepasírujte a vráťte späť do hrnca a zahrejte.
- Do malej panvice nalejte olej a orestujte na ňom na plátky nakrájanú poslednú šalotku.
- Potom si pripravte krutóny. Chlieb si nakrájajte na kúsky, pokvapkajte ich olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
- Následne ich vložte na panvicu a smažte, kým nebudú chrumkavé a zlatisté, približne 4 minúty z každej strany.
Polievku servírujte s orestovanou šalotkou, čerstvo mletým čiernym korením, bobkovým listom a krutónmi.
Z reďkoviek si možno pripraviť nielen chutnú polievku, ale aj nátierku či šalát. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami s reďkovkami .