Kombinácia chuti a arómy je vďaka reďkovkám, šunke, kôpru a muškátovému oriešku v tomto recepte úplne dokonalá.
Ingrediencie:
- 1 zväzok reďkoviek
- 300 g múčnych zemiakov
- 2 mrkvy
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 500 ml zeleninového vývaru
- 125 g smotany
- 250 g šunky
- 2 PL repkového oleja
- 1 PL nasekaného kôpru
- strúhaný muškátový oriešok
- soľ, korenie
Postup:
- Umyte a olúpte zemiaky a mrkvu.
- Olúpte cibuľu a cesnak, cibuľu nakrájajte na štvrtky, zemiaky a mrkvu na väčšie kúsky
- Všetku pripravenú zeleninu vložte do kuchynského robota.
- Mierne rozmixujte, pridajte cibuľu a cesnak a znova rozmixujte.
- Zeleninu preložte do misy.
- Do hrnca dajte rozohriať olej a následne doň pridajte rozmixovanú zeleninu.
- Za stáleho miešania zmes zeleniny niekoľko minút restujte.
- Prilejte zeleninový vývar a smotanu a potom varte na nízku teplotu približne 15 minút.
- V medziobdobí očistite, umyte a nakrájajte na tenké plátky reďkovky a šunku.
- Polievku v hrnci rozmixujte do hladkej konzistencie pomocou ponorného mixéra.
- Na záver pridajte do polievky kôpor, muškátový oriešok, soľ a korenie a krátko povarte.
Polievku podávajte ozdobenú plátkami reďkovky a šunkou.
Dodajte vášmu telu po zime energiu polievkami pripravenými z jarnej zeleniny. Jarné polievky sú nielen zdravé a chutné, ale vďaka krásne farebnej.