Šošovkový šalát s uhorkou, červenou cibuľou, datľami a petržlenovou vňaťou je neuveriteľne chutný a zároveň tak jednoduchý. Je pikantný, svieži a ľahký, zaliaty domácou citrónovou zálievkou.
Ingrediencie
Na šalát:
- 1 šálka zelenej šošovky
- 4 šálky vody
- 1 bobkový list
- 1 kus zelenej riasy kombu (približne 8 – 10 cm)
- 1 veľká uhorka, najemno nakrájaná
- 1/2 červenej cibule, najemno nakrájané
- 1 šálka datlí Medjool, najemno nakrájaných
- 1 malý petržlen
Na zálievku (použite polovicu z nižšie uvedeného receptu):
- 1/3 šálky olivového oleja
- 1/4 šálky citrónovej šťavy
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1/2 čajovej lyžičky medu alebo javorového sirupu
- 1–2 strúčiky cesnaku, lisované
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Prepláchnite a preberte šošovku.
- Do stredného kastrólika pridajte šošovku, vodu, bobkový list a kombu.
- Vodu priveďte do varu, potom znížte teplotu na veľmi nízku teplotu, hrniec priklopte pokrievkou a varte 16–20 minút.
- Šošovka by mala byť mäkká, ale nie kašovitá.
- Šošovku sceďte a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
- Pridajte na kocky nakrájanú uhorku, červenú cibuľu, datle a petržlenovú vňať.
- Pripravte si zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií v miske.
- Hotový šalát pokvapkajte vzniknutou zálievkou a premiešajte.
Poďme si predstaviť jednoduché varianty receptov na šošovkovú polievku . Určite si medzi nimi vyberiete tú svoju najobľúbenejšiu.