Šalát zo šošovky Beluga so zeleninou a bielym vínom

Šalát zo šošovky Beluga so zeleninou a bielym vínom

Tento šalát z čiernej šošovky Belugy sa nielen ľahko pripravuje, ale ešte je vegánsky a perfektne vás počas jesene a zimy zahreje.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 2 tyčinky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
  • 1 lyžička morskej soli
  • 3 strúčiky cesnaku, najemno nakrájané
  • ¾ šálky bieleho vína
  • 1 šálka čiernej šošovky belugy, prepláchnuté a prebraté
  • 2 bobkové listy
  • 1 polievková lyžica dijonskej horčice

Postup

  1. Vo veľkom hrnci alebo woku zahrievajte olej na strednom plameni, kým sa olej nezačne trblietať.
  2. Pridajte cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a soľ.
  3. Restujte 4 – 5 minút.
  4. Pridajte cesnak a restujte 1 – 2 minúty.
  5. Zvýšte plameň na stredne vysoký a pridajte ½ šálky vína.
  6. Nechajte víno variť 1 – 2 minúty, potom znížte plameň na stredný.
  7. Pridajte šošovku, bobkové listy a 2 šálky vody.
  8. Priveďte do varu a varte asi 25 minút, kým sa väčšina vody neodparí.
  9. Pridajte zvyšné víno a horčicu.
  10. Premiešajte a potom varte ďalších 5 minút.
  11. Podávajte teplé ako prílohu alebo ako hlavný chod s kúskom chrumkavého chleba.
Šošovka so zeleninou servírovaná na tanieri s lyžicou.
www.champagne-tastes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.