Tento šalát z čiernej šošovky Belugy sa nielen ľahko pripravuje, ale ešte je vegánsky a perfektne vás počas jesene a zimy zahreje.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
- 2 mrkvy, nakrájané na kocky
- 2 tyčinky stopkového zeleru, nakrájané na kocky
- 1 lyžička morskej soli
- 3 strúčiky cesnaku, najemno nakrájané
- ¾ šálky bieleho vína
- 1 šálka čiernej šošovky belugy, prepláchnuté a prebraté
- 2 bobkové listy
- 1 polievková lyžica dijonskej horčice
Postup
- Vo veľkom hrnci alebo woku zahrievajte olej na strednom plameni, kým sa olej nezačne trblietať.
- Pridajte cibuľu, mrkvu, stopkový zeler a soľ.
- Restujte 4 – 5 minút.
- Pridajte cesnak a restujte 1 – 2 minúty.
- Zvýšte plameň na stredne vysoký a pridajte ½ šálky vína.
- Nechajte víno variť 1 – 2 minúty, potom znížte plameň na stredný.
- Pridajte šošovku, bobkové listy a 2 šálky vody.
- Priveďte do varu a varte asi 25 minút, kým sa väčšina vody neodparí.
- Pridajte zvyšné víno a horčicu.
- Premiešajte a potom varte ďalších 5 minút.
- Podávajte teplé ako prílohu alebo ako hlavný chod s kúskom chrumkavého chleba.