Nátierka z cukety s čerstvou bazalkou

Nátierka z cukety s čerstvou bazalkou

Veľmi chutný dip z pečenej cukety je povinnosťou každej letnej párty! Je skvelý aj ako pesto s cestovinami či len tak natretý na sendviči.

Ingrediencie

  • 2 veľké cukety
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olivový olej
  • ½ citróna
  • ½ zväzku čerstvej bazalky
  • 1 štipka hrubej morskej soli
  • 1-2 lyžičky vegánskeho bazalkového pesta (voliteľne)

Postup

  1. Umyte cukety a nakrájajte ich na 1 cm kúsky.
  2. Rozlisujte cesnak.
  3. Umyte bazalku a odšťavnite citrón.
  4. Na veľkej panvici alebo v hrnci zohrejte trochu olivového oleja.
  5. Keď je horúci, pridajte cuketu a cesnak.
  6. Restujte na stredne vysokom ohni do zlatista.
  7. Znížte na strednú teplotu, až bude zelenina zlatistá, ale ešte nie úplne mäkká.
  8. To by malo trvať cca 10 až 15 minút.
  9. Pridajte hotové cukety do mixéra spolu s bazalkou, citrónovou šťavou a soľou.
  10. Voliteľne pridajte 1 alebo 2 čajové lyžičky vegánskeho bazalkového pesta pre intenzívnejšiu bazalkovú chuť.
  11. Možno budete musieť pridať trochu vody kvôli správnej konzistencii nátierky.
  12. Nechajte vychladnúť a podávajte ako dip alebo nátierku, prípadne ako cuketové pesto s cestovinami.
Cuketový dip ozdobený čerstvou bazalkou v miske.
www.cookingwithelo.com

Pozrite sa na inšpiráciu pre vaše zdravé obedy či večere v podobe receptov na zapekanú cuketu 7x inak. Či už ju pripravíte klasicky so syrom, mletým mäsom či zeleninou, výsledkom vždy bude úplná pochúťka.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.