Pistáciovo-cuketová tapenáda

Pistáciovo-cuketová tapenáda

Táto nátierka s pistáciami a cuketou je úplná delikatesa! Je jednoduchá, chutná, skvelá s krekermi, chrumkavým chlebom, ale aj mäsom.

Ingrediencie

  • 1 veľká hrsť listov petržlenu
  • 1 veľký biely šampiňón, nakrájaný na štvrtiny
  • ⅓ šálky vylúpaných solených pistácií
  • 1 polievková lyžica nahrubo nasekanej červenej cibule
  • ¼ šálky olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky vykôstkovaných čiernych olív
  • 7,5 cm kus cukety
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Do kuchynského robota pridajte petržlenovú vňať, šampiňón, pistácie, cibuľu, olivový olej, citrónovú šťavu a cesnak.
  2. Mixujte, kým nie je všetko nasekané na malé kúsky, ale nie úplne do hladka.
  3. Ručne nakrájajte olivy a cuketu.
  4. V malej miske zmiešajte olivy a cuketu s rozmixovanými ingredienciami.
  5. Dochuťte soľou a korením.
  6. Podávajte s krekermi, chrumkavým chlebom, syrom a jemným mäsom.
  7. Užite si to!
Nátierka z cukety s pistáciami v miske s vedľa položenou bagetkou.
www.sneakymommies.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.