Cuketový dip s tahini a píniovými orieškami

Cuketový dip s tahini a píniovými orieškami

Jednoduché a lahodné občerstvenie pre vašich hostí! Pokiaľ si cuketu ugrilujete deň vopred, stačí potom hodinu pred príchodom očakávanej návštevy iba rozmixovať cuketu s ďalšími ingredienciami a máte pripravené skvelé pohostenie.

Ingrediencie

  • 2 veľké cukety, nakrájané na štvrtky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice tahini
  • 1 lyžička citrónovej kôry plus 1 a 1/2 lyžičky citrónovej šťavy
  • 1/2 strúčika cesnaku
  • 1 polievková lyžica nasekanej čerstvej mäty
  • 1/4 šálky opražených píniových orieškov
  • Tortilla chipsy, na podávanie

Postup

  1. Do veľkej misy dajte cuketu a olej; dochuťte soľou a korením.
  2. Zahrejte gril.
  3. Cukety grilujte do mäkka tak, aby boli na niektorých miestach spálené.
  4. Nezabudnite ich každých 5 – 10 minút obracať.
  5. Spálené cukety nechajte vychladnúť.
  6. Zakryte a vložte do chladničky až na 1 deň.
  7. V kuchynskom robote rozmixujte cuketu, tahini, citrónovú kôru a šťavu a cesnak a poriadne premiešajte.
  8. Preložte dip do misky.
  9. Ozdobte mätou a píniovými orieškami.
  10. Podávajte s tortillovými chipsy.
Nátierka z cukety s tahini a píniovými orieškami servírovaná v miske s tortilla chipsy.
www.rachaelraymag.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.