Tento vrstvený šalát nielenže úžasne vyzerá, ale aj úžasne chutí! Červená repa mu dodáva krásnu sýtu farbu, zemiaky, vajcia a mrkvu výživnosť a chrumkavé nakladané uhorky sviežosť. Užite si ho!
Ingrediencie
- 2-3 stredné zemiaky
- 3 mrkvy
- 2 červené repy
- 5 vajec
- 6-8 nakladaných uhoriek
- soľ a korenie podľa chuti
- 250 g majonézy
- 50 g kyslej smotany
- 1 stonka jarnej cibuľky
- pažítka na ozdobu
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup
- Uvarte zemiaky, mrkvu, repu a vajcia.
- Zeleninu a vajcia olúpte a nastrúhajte zvlášť na strednom strúhadle.
- Nakrájajte jarnú cibuľku na krúžky.
- Nakrájajte nakladané uhorky na kocky.
- Zmiešajte majonézu s kyslou smotanou.
- Umiestnite kruhovú formu na pečenie na veľký plochý tanier.
- Dajte dole uhorky.
- Ako druhú vrstvu pridajte strúhané zemiaky, prípadne soľ a korenie.
- Každú vrstvu potrite šalátovým dresingom z majonézy a kyslej smotany.
- Na zemiakovú vrstvu rozprestrite jarnú cibuľku.
- Ďalšou vrstvou je mrkva, v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
- Nasleduje vajcia.
- Hornú vrstvu tvorí repa, ktorú tiež potrite šalátovým dresingom.
- Vrstvený šalát dajte na 1-2 hodiny alebo cez noc do chladničky odležať.
- Šalát ozdobte petržlenovou vňaťou a pažítkou a servírujte.