Kurací šalát s ananásom a syrom

Kurací šalát s ananásom a syrom

Vrstvený šalát s kuracím mäsom, syrom a ananásom je úplne luxusná záležitosť, ktorú môžete zahrnúť nielen do sviatočného menu!

Ingrediencie

  • 300 g kuracích pŕs
  • 300 g konzervovaného ananásu
  • 200 g vášho obľúbeného tvrdého syra
  • 4 vajcia
  • majonéza
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 15 g petržlenu

Postup

  1. Kuracie prsia uvarte v osolenej vode a dochuťte ich podľa vašich predstáv.
  2. Konzervovaný ananás nakrájajte najemno a sceďte, aby ste odstránili prebytočný sirup.
  3. Nastrúhajte syr a vajcia zvlášť na malom strúhadle.
  4. Šalát s kuracím ananásom a syrom
  5. Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky a petržlenovú vňať nakrájajte nadrobno.
  6. Dajte majonézu do papierového vrecka a odrežte špičku.
  7. Ako prvú vrstvu do servírovacej nádoby dajte kuracie kúsky a lyžicou mierne pritlačte.
  8. Na kura naneste trochu majonézy a potom postupne vrstvite: ananás – majonéza – vajcia – majonéza – syr – majonéza.
  9. Pred nanesením majonézy každú vrstvu zľahka pritlačte lyžicou.
  10. Pokiaľ to veľkosť servírovacej nádoby dovolí, vrstvy je možné opakovať.
  11. Všetko ozdobte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
  12. Šalát s kuracím ananásom a syrom
  13. Šalát dajte na 30-40 minút do chladničky.
  14. Hotový šalát je šťavnatý a sladkosť ananásu je perfektne kombinovaná s kuracím mäsom a syrom.
Šalát z kuracieho mäsa servírovaných v malých sklenených miskách na drevenom lopári, posypaný čerstvými bylinkami.
www.niftyrecipe.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.