Vrstvený šalát s kuracím mäsom, syrom a ananásom je úplne luxusná záležitosť, ktorú môžete zahrnúť nielen do sviatočného menu!
Ingrediencie
- 300 g kuracích pŕs
- 300 g konzervovaného ananásu
- 200 g vášho obľúbeného tvrdého syra
- 4 vajcia
- majonéza
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 15 g petržlenu
Postup
- Kuracie prsia uvarte v osolenej vode a dochuťte ich podľa vašich predstáv.
- Konzervovaný ananás nakrájajte najemno a sceďte, aby ste odstránili prebytočný sirup.
- Nastrúhajte syr a vajcia zvlášť na malom strúhadle.
- Šalát s kuracím ananásom a syrom
- Kuracie prsia nakrájajte na malé kocky a petržlenovú vňať nakrájajte nadrobno.
- Dajte majonézu do papierového vrecka a odrežte špičku.
- Ako prvú vrstvu do servírovacej nádoby dajte kuracie kúsky a lyžicou mierne pritlačte.
- Na kura naneste trochu majonézy a potom postupne vrstvite: ananás – majonéza – vajcia – majonéza – syr – majonéza.
- Pred nanesením majonézy každú vrstvu zľahka pritlačte lyžicou.
- Pokiaľ to veľkosť servírovacej nádoby dovolí, vrstvy je možné opakovať.
- Všetko ozdobte strúhaným syrom a petržlenovou vňaťou.
- Šalát s kuracím ananásom a syrom
- Šalát dajte na 30-40 minút do chladničky.
- Hotový šalát je šťavnatý a sladkosť ananásu je perfektne kombinovaná s kuracím mäsom a syrom.