Sedemvrstvový šalát s stopkovým zelerom

Sedemvrstvový šalát s stopkovým zelerom

Tento šalát vyzerá dokonale, pokiaľ ho naservírujete v sklenenej miske. Pripravte si ho asi 8 hodín pred podávaním a vaši hostia budú nadšení!

Ingrediencie

  • 1 hlávkový šalát, natrhaný na kúsky
  • 1 šálka zelenej papriky nakrájanej na kocky
  • 1 šálka nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 1 šálka cibule nakrájanej na kocky
  • 280 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
  • 2 šálky majonézy (možno použiť nízkotučnú majonézu)
  • 1 lyžica cukru
  • 6 plátkov slaniny, osmažené dochrumkava a rozdrobené
  • 3/4 šálky strúhaného čedaru

Postup

  1. Dajte hlávkový šalát na dno čistej šalátovej misy.
  2. Na šalát navrstvite papriku, stopkatý zeleru, cibuľu a hrášok v uvedenom poradí.
  3. Navrch dajte majonézu, ktorú utesníte zeleninu.
  4. Vrch posypte cukrom, slaninou a syrom.
  5. Pred podávaním pevne zakryte igelitom a dajte na 8 hodín do chladu.
Zeleninový šalát s dresingom posypaný syrom a slaninou, servírovaný v sklenenej mise.
www.almanac.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.