Cestovinový šalát s tigriími krevetami

Cestovinový šalát s tigriími krevetami

Tradičný austrálsky vrstvený chrumkavý šalát s krevetami, cestovinami, avokádom a luxusnou omáčkou ocenia aj tí najnáročnejší hostia na vašej letnej párty!

Ingrediencie

  • 220 g surových cestovín Fusilli
  • 2 kg veľkých varených tigriích kreviet
  • 300 g cherry paradajok, rozpolených
  • 1 polievková lyžica nasekané čerstvé pažítky
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 2 veľká zrelá avokáda
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 3 veľké uhorky
  • 100 g bazalkového pesta
  • 1 malý ľadový šalát, nasekaný najemno
  • čerstvá petržlenová vňať

Na omáčku:

  • 100 g krémového syra
  • 65 g kyslej smotany
  • 60 g majonézy
  • 2 lyžice paradajkovej omáčky
  • 1 polievková lyžica čerstvej citrónovej šťavy
  • 2 lyžičky dijonskej horčice
  • 1 polievková lyžica najemno nasekané čerstvé pažítky
  • 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého kôpru
  • 6 kvapiek tabasco omáčky

Postup

  1. Cestoviny uvarte vo veľkom hrnci v osolenej vriacej vody podľa pokynov na obale.
  2. Opláchnite pod studenou vodou.
  3. Sceďte a dajte bokom vychladnúť.
  4. Medzitým olúpte krevety a nechajte 7 kreviet s chvosty.
  5. Paradajky, pažítku a olej zmiešajte v mise.
  6. Avokádo roztlačte v mise a vmiešajte citrónovú šťavu.
  7. Jemne nakrájajte 2 uhorky.
  8. Olúpte zvyšné 1 na ozdobné stužky.
  9. Kokteilovú omáčku pripravíte pomocou elektrického šľahača, ktorý vyšľahá krémový syr dohladka.
  10. Vmiešajte kyslú smotanu a majonézu.
  11. Vmiešajte zvyšné prísady.
  12. Cestoviny zmiešajte v mise s pestom.
  13. Kokteilovú omáčku rozotrite na dno 3L misky s rovným okrajom.
  14. Navrch dajte šalát, olúpané krevety, nakrájanú uhorku, cestoviny s pestom a avokádo.
  15. Vyhlaďte povrch.
  16. Usporiadajte zvyšné krevety na jednej strane okraja misy.
  17. Uhorkové stužky stočte do zvitkov.
  18. Usporiadajte ich okolo vnútorného okraja misy z oboch strán kreviet.
  19. Naplňte stred paradajkovou zmesou.
  20. Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Cestovinový šalát s pestom, zeleninou a tigriími krevetami, servírovaný v sklenenej mise.
www.taste.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.