Sladké francúzske toasty

Sladké francúzske toasty

Pripravte si neodolateľné sladké víkendové raňajky, ktoré sú neuveriteľné jednoduché a rýchle na prípravu. Vaša rodina ju bude milovať a už nebude chcieť inú!

Ingrediencie

  • 6 plátkov bieleho toastového chleba (nie úplne čerstvého, ten má tendenciu nasiaknuť ingrediencie príliš rýchlo do seba, takže bude vo vnútri mokrý)
  • 2 – 3 lyžice masla

Na vaječnú zmes:

  • 2 veľké vajcia
  • ½ šálky mlieka
  • 1/2 lyžičky škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na macerované jahody (voliteľne):

  • 250 g jahôd, polených
  • 1 polievková lyžica cukru

Na servírovanie:

  • javorový sirup, maslo

Postup

  1. V miske rozšľahajte všetky ingrediencie na vaječnú zmes.
  2. Rozpustite 1 polievkovú lyžicu masla v nepriľnavej panvici na strednom ohni.
  3. Do vaječnej zmesi rýchlo namočte plátok toastového chleba a potrite obe strany.
  4. Dajte na panvicu.
  5. Opakujte s viacerými plátkami, aby ste naplnili panvicu, ale nepreplňujte ju (robte 2 alebo 3 naraz).
  6. Pečte 2 a ½ – 3 minúty z každej strany, kým povrch nezozlátne, a potom preložte na servírovacie taniere.
  7. Do panvice pridajte ďalšie maslo a opečte zvyšný chlieb.
  8. Podávajte s maslom a veľkým množstvom javorového sirupu a macerovanými jahodami, pokiaľ používate!
  9. Tie si pripravíte tak, že jahody zmiešate s cukrom a necháte 20 minút odstáť.
  10. Jahody zmäknú a vypotia sa a vytvoria trochu sirupu.
  11. Užite si to!
Opečené chleby servírované na sebe, zaliate sirupom, rozpusteným maslom a macerovanými jahodami.
www.recipetineats.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.