Lahodné vajcia s tekutým žĺtkom varené priamo uprostred toustu je skvelý spôsob, ako si pochutnať na vajíčku trochu iným spôsobom. A deti to milujú!
Ingrediencie
- 1 a ½ lyžičky tuku zo slaniny
- 1 plátok toastového chleba
- 1 vajce
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Postup
- V nepriľnavej panvici na miernom ohni rozpustite tuk zo slaniny.
- Vyrežte cca 4 až 5 cm od stredu plátku toastu a dajte na horúcu panvicu.
- Keď je spodná strana ľahko opečená, asi 2 minúty, otočte a rozklepnite vajcia do jamky; dochuťte soľou a korením.
- Pokračujte v vyprážaní, kým nie je vajcia uvarené az väčšiny pevné.
- Znovu otočte a smažte ešte 1 minútu, aby bola zaistená prepečenosť z oboch strán.
- Ihneď podávajte.