Polievka z paradajok

Polievka z paradajok

Tento recept je ideálny pre každého milovníka paradajok, zvlášť keď si k nemu ešte pripravíme grilovaný syrový sendvič. Je to jednoduchý a veľmi chutný obed, ale aj výborná večera.

Dokonca keď použijeme trochu fantázie a vhodne nazdobíme, môže to byť pokojne súčasť nejakého večierka a jeden z jeho chodov. Niekto si k tejto polievke dáva dokonca baklažán z grilu. Ako si ho urobiť zistíte medzi receptami na grilovaný baklažán .

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžica čerstvého nesoleného masla
  • 1 veľká biela cibuľa
  • 1 – 2 veľké strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 hrnčeky kuracieho vývaru
  • 800 g celých olúpaných slivkových paradajok
  • 1 a 1/2 lyžičky cukru
  • 1 vetvička čerstvého tymiánu
  • 1/8 lyžičky mletého čierneho korenia
  • Soľ podľa chuti
  • Bazalka a pažítka na ozdobu

Postup:

  • Cibuľu olúpeme a jemne nasekáme. Cesnak očistíme a prelisujeme.
  • Olej aj maslo dáme do hrnca a zahrievame, kým sa maslo neroztaví.
  • Prihodíme cibuľu s cesnakom a za občasného miešania varíme asi 8 minút. Oboje musí byť mäkké so zlatistým nádychom.
  • Vmiešame múku, prelejeme kuracím vývarom, pridáme paradajky, cukor, vetvičku tymiánu a 1/4 lyžičky nasekanej bazalky.
  • Privedieme do varu, pričom miešame pravidelne, aby sa múka nelepila na dno hrnca.
  • Znížime teplotu, zakryjeme pokrievkou a varíme 40 minút. Po uplynutí tejto doby vyberieme vetvičku tymiánu a zlikvidujeme.
  • Polievku odstavíme, necháme trochu vychladnúť a potom nalejeme do mixéra či kuchynského robota a dôkladne rozmixujeme.
  • Hrniec opláchneme a polievku vrátime späť do hrnca. Ochutíme ešte soľou a korením podľa chuti.
  • Podávame teplé, nie vriace. Ozdobíme bylinkami.
Recept na klasickú paradajkovú polievku z čerstvých paradajok.
Zdroj: https://www.finecooking.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.