Plnená paradajka s mozzarellou a bazalkou

Plnená paradajka s mozzarellou a bazalkou

Čakáte návštevu, ale nemáte chuť vyrábať chlebíčky, jednohubky, sendviče a tomu podobné dobroty?

Potom skúste túto jednoduchú receptúru na vynikajúci pokrm, po ktorom sa budete olizovať nielen vy, ale aj vaši hostia. Navyše si budú myslieť, akú prácu ste si museli dať s ich pohostením.

Ingrediencie:

  • 4 veľké paradajky (ideálne sú s mäsitými stenami)
  • 1 hrnček drveného syra Mozzarella
  • 1/2 hrnčeka strúhaného parmezánu
  • 1/4 čerstvé krájané bazalky
  • 1/4 hrnčeka strúhaného chleba (cca 1 – 2 plátky)
  • 1 polievková lyžica rozpusteného soleného masla
  • 1 lyžička mletého cesnaku
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia
  • Olivový olej na pokvapkanie

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov a pustíme sa do výroby strúhanky. Odkrojíme kôrku a pomocou mixéra rozmixujeme na drobčeky. Kto nemá mixér, môže to urobiť vidličkou.
  • Paradajky opláchneme, rozrežeme vodorovne na polovice a pomocou lyžice opatrne vydlabeme vnútro, ale opatrne, aby nedošlo k prerazeniu stien paradajky.
  • Poloviny paradajok naukladáme do pekáča, osolíme a okoreníme.
  • Dužinu z paradajok zbavíme zrniečok, odlejeme tekutinu a dužinu nakrájame.
  • Do misky dáme nakrájanú dužinu, syr Mozzarella, 1/4 hrnčeka parmezánu, bazalku, strúhanku, maslo, cesnak, soľ, korenie a dôkladne premiešame.
  • Hotovú plnku naplníme do paradajok pomocou dvoch lyžíc. Naplnené paradajky potom posypeme zvyšným parmezánom.
  • Všetky paradajky pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme po dobu 15 minút, až kým nie sú paradajky jemné a náplň nebude bublať.
  • Servírujeme ihneď po upečení ozdobené listami bazalky. Skvele chutia aj vychladnuté.
Vegetariánske paradajky plnené mozzarellou, parmezánom a čerstvými bylinkami.
Zdroj: https://www.simplyrecipes.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.