Klasická bruschetta

Klasická bruschetta

Toto je dokonale jednoduché, chutné, a pritom geniálne zároveň. Niekto mávne rukou, že je to len obyčajný opečený chlieb, ale verte, že je to úžasná lahôdka. Keď sa navyše kombinujú s paradajkami, vznikne skutočná bomba.

Ingrediencie:

Na paradajky:

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku nakrájané na plátky
  • 4 veľké paradajky
  • 1/4 hrnčeka bazalky
  • 2 polievkové lyžice balzamikového octu
  • 1 lyžička soli
  • Štipka drvených vločiek červeného korenia

Na chlieb:

  • 1 veľká bageta
  • Extra panenský olivový olej
  • 2 rozpolené strúčiky cesnaku

Postup:

  • Paradajky opláchneme, necháme odkvapkať a potom nakrájame na kocky.
  • Bagetu rozkrájame na plátky a zatiaľ odložíme nabok.
  • Na panvici zohrejeme olej, pridáme plátky cesnaku a restujeme do zlatistého nádychu cca 2 až 4 minúty.
  • Potom necháme vychladnúť. Medzitým dáme do misky nakrájané paradajky, bazalku, ocot, červené vločky korenia a cesnak s olejom z panvice.
  • Premiešame a necháme marinovať asi 30 – 40 minút.
  • Medzitým si predhrejeme rúru na 200 stupňov a nakrájanú bagetu potrieme z oboch strán olejom a rozložíme plátky na veľký plech.
  • Opečieme dozlatista po dobu 10 až 15 minút, pričom v polovici pečenia všetky plátky otočíme.
  • Vyberieme ich z rúry, necháme 5 minút vychladnúť a potom potrieme povrch každého plátku cesnakom.
  • Nakoniec ozdobíme paradajkovou zmesou a môžeme servírovať.
Luxusný opečený chlieb potretý cesnakom a zdobený paradajkovou zmesou.
Zdroj: https://www.delish.com/

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.