Talianska paradajková omáčka

Talianska paradajková omáčka

Táto autentická talianska omáčka z paradajok je tak rýchla a jednoduchá na prípravu, že ju budete mať hotovú rýchlejšie ako budú uvarené cestoviny. Užite si ju!

Ingrediencie

  • 4 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 4 alebo 5 strúčikov čerstvého cesnaku
  • malý zväzok čerstvej petržlenovej vňate, jemne nasekané
  • cca 850 g krájaných paradajok v konzerve alebo paradajkového pyré, prípadne 500 g čerstvých paradajok (môžete použiť aj cherry paradajky)
  • asi 1 a 1/2 zarovnanej lyžičky morskej soli
  • 3 alebo 4 veľké listy čerstvej bazalky, prípadne ďalšie na ozdobu
  • syr Parmigiano Reggiano, nastrúhaný
  • cestoviny podľa vašej voľby

Postup

  1. Nalejte olej do veľkej panvice na stredne vysokej teplote.
  2. Rozdrvte cesnak a pridajte ho do oleja (ak chcete pikantnú omáčku, môžete v tejto chvíli pridať trochu feferónky, čerstvého alebo sušeného chilli).
  3. Restujte cesnak, kým nezačne hnednúť, potom pridajte petržlenovú vňať.
  4. Zvýšte teplotu na vysokú.
  5. Teraz pridajte paradajky a rýchlo prikryte pokrievkou na asi 30 sekúnd, kým paradajky neprestanú striekať z panvice.
  6. Miešajte vareškou a trochu znížte teplotu.
  7. Je dôležité, aby sa táto omáčka varila rýchlo, pretože sa varí krátko.
  8. Pridajte soľ a ďalej varte rýchlym tempom a často miešajte.
  9. Omáčka rýchlo zhustne, takže ju neprevarujte, asi 5 až 7 minút by malo stačiť.
  10. Omáčku ochutnajte, pokiaľ nebude chutiť dostatočne dobre, asi to chce len trochu viac dosoliť.
  11. Vypnite sporák a pridajte čerstvú bazalku.
  12. Bazalku neoplachujte, pokiaľ to nie je nevyhnutné.
  13. Namiesto toho ju utrite vlhkou papierovou utierkou, aby voda nepokazila chuť a vôňu.
  14. Pridajte omáčku k scedeným cestovinám (niektorú vodu z cestovín si nechajte, aby ste ju mohli pridať späť do cestovín pre prípad, že by boli príliš suché) a ihneď si vychutnajte pokrm s trochou čerstvo nastrúhaného syra Parmigiano Reggiano a/alebo korenia.
Špagety s paradajkovou omáčkou servírované na tanieri s lístkami bazalky.
www.christinascucina.com

Vyskúšajte aj naše najlepšie recepty na tuniakové cestoviny . Skvelé kombinácie chutí a ingrediencií iba pre vás!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.