Luxusná cuketová omáčka s mandľami, kaparmi a citrónom, ktorá vás úplne nadchne! Je zdravá, vynikajúca a zároveň jednoduchá na prípravu. Užite si ju!
Ingrediencie
- ½ šálky plátku mandlí
- 2-3 lyžice olivového oleja (voliteľne)
- 450 g cukiet, nakrájaných na tenké plátky
- 30 g bazalky
- 1 veľký strúčik cesnaku
- kôra z 1 citróna + 2 lyžice šťavy
- 2 lyžice scedených kaparov
- 2 lyžice lahôdkového droždia (voliteľne)
- čierne korenie, podľa chuti
- soľ, podľa chuti
- 300 g cestovín
Postup
- Plátky mandlí nasucho opražte na malej panvici dozlatista.
- Dajte bokom.
- Vo veľkej nerezovej panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja.
- Akonáhle sa olej začne trblietať, pridajte plátky cukety.
- Rýchlo ich s olejom premiešajte.
- Pokiaľ nechcete použiť olej, môžete namiesto toho cukety napariť.
- Cukety restujte na strednom ohni za častého miešania, kým všetky nespriehľadní a miestami neskaramelizujú.
- Odložte panvicu stranou.
- Dajte polovicu mandlí (zvyšok si nechajte na ozdobu), uvarené cukety, olivový olej (ak používate), 2/3 bazalky (nejakú si nechajte na ozdobu), cesnak, citrónovú kôru a šťavu (začnite s 1 polievkovou lyžicou, potom predstáv), kapary, lahôdkové droždie a štipku korenia a soli do kuchynského robota.
- Rozmixujte do hladka a dochuťte korením podľa chuti.
- Cestoviny uvarte a tesne predtým, než budete pripravení ich scediť, uschovajte si 1 šálku vody.
- Dajte cuketovú omáčku do hrnca, pridajte dostatok horúcej vody na z cestovín (možno ju nebudete potrebovať celú), aby sa omáčka uvoľnila, a potom premiešajte s uvarenými cestovinami.
- Dobre premiešajte.
- Dochuťte, rozdeľte do misiek a ozdobte zvyšnými mandľovými plátkami a bazalkou.
Hľadáte jedlo, ktoré budete mať na stole do pol hodinky a pritom zasýti celú rodinu? Recepty na cestoviny so špenátom sú tou pravou voľbou! Môžete do nich použiť akýkoľvek syr alebo to, čo máte práve doma.