Cuketová omáčka k cestovinám

Cuketová omáčka k cestovinám

Luxusná cuketová omáčka s mandľami, kaparmi a citrónom, ktorá vás úplne nadchne! Je zdravá, vynikajúca a zároveň jednoduchá na prípravu. Užite si ju!

Ingrediencie

  • ½ šálky plátku mandlí
  • 2-3 lyžice olivového oleja (voliteľne)
  • 450 g cukiet, nakrájaných na tenké plátky
  • 30 g bazalky
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • kôra z 1 citróna + 2 lyžice šťavy
  • 2 lyžice scedených kaparov
  • 2 lyžice lahôdkového droždia (voliteľne)
  • čierne korenie, podľa chuti
  • soľ, podľa chuti
  • 300 g cestovín

Postup

  1. Plátky mandlí nasucho opražte na malej panvici dozlatista.
  2. Dajte bokom.
  3. Vo veľkej nerezovej panvici rozohrejte 1 polievkovú lyžicu oleja.
  4. Akonáhle sa olej začne trblietať, pridajte plátky cukety.
  5. Rýchlo ich s olejom premiešajte.
  6. Pokiaľ nechcete použiť olej, môžete namiesto toho cukety napariť.
  7. Cukety restujte na strednom ohni za častého miešania, kým všetky nespriehľadní a miestami neskaramelizujú.
  8. Odložte panvicu stranou.
  9. Dajte polovicu mandlí (zvyšok si nechajte na ozdobu), uvarené cukety, olivový olej (ak používate), 2/3 bazalky (nejakú si nechajte na ozdobu), cesnak, citrónovú kôru a šťavu (začnite s 1 polievkovou lyžicou, potom predstáv), kapary, lahôdkové droždie a štipku korenia a soli do kuchynského robota.
  10. Rozmixujte do hladka a dochuťte korením podľa chuti.
  11. Cestoviny uvarte a tesne predtým, než budete pripravení ich scediť, uschovajte si 1 šálku vody.
  12. Dajte cuketovú omáčku do hrnca, pridajte dostatok horúcej vody na z cestovín (možno ju nebudete potrebovať celú), aby sa omáčka uvoľnila, a potom premiešajte s uvarenými cestovinami.
  13. Dobre premiešajte.
  14. Dochuťte, rozdeľte do misiek a ozdobte zvyšnými mandľovými plátkami a bazalkou.
Cestoviny s cuketami, mandľami, kaparami a citrónom servírované na tanieri.
www.lazycatkitchen.com

Hľadáte jedlo, ktoré budete mať na stole do pol hodinky a pritom zasýti celú rodinu? Recepty na cestoviny so špenátom sú tou pravou voľbou! Môžete do nich použiť akýkoľvek syr alebo to, čo máte práve doma.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.