Tento delikátny recept obsahuje samé dobré veci. Smotanová omáčka z modrého syra, zdravý špenát, to všetko zamotané do cestovín. Pripravte si s nami vašu novú obľúbenú večeru!
Ingrediencie
- 230 g krátkych cestovín (campanelle, zitie, penne, farfalle atď.)
- 230 g baby špenátu (alebo bežného špenátu, bez stoniek a nahrubo nakrájaných)
- 120 g modrého syra, plus naviac na ozdobu, ak chcete
- 4 lyžice masla
- soľ a korenie na dochutenie
Postup
- Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.
- Asi minútu pred dokončením naberte šálku vody z cestovín.
- Asi 30 sekúnd pred dokončením pridajte špenát a miešajte, kým špenát nezvädne.
- Sceďte.
- Vráťte cestoviny a špenát do hrnca a pridajte maslo a syr.
- Prehadzujte klieštičkami, kým sa maslo a syr nerozpustia a všetko sa nespojí.
- Zalejte trochou vody z cestovín, aby vznikla svetlá omáčka.
- Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.
- Podávajte naraz na nahriatych tanieroch a pridajte na taniere omrvinky z modrého syra.
- Dobrú chuť!