Dokonalá buchta s jablkami na plech

Dokonalá buchta s jablkami na plech

Jednoduchá jesenná buchta s jablkami, ktorá stojí za vyskúšanie.

Ingrediencie na cesto

  • 500g polohrubej múky
  • 200g zmäknutého masla
  • 5-6 lyžíc mlieka
  • 3 lyžice medu
  • 1/2 kypriaceho prášku do perníka
  • 1ks vajíčka

Ingrediencie na náplň

  • 1kg strúhaných jabĺk
  • 2 lyžičky škorice
  • 2ks pudingov v prášku
  • Cukor podľa sladkosti jabĺk

Postup

  • V mise zmiešajte múku s kypriacim práškom do perníka, pridajte zmäknuté maslo, med, mlieko a vajcia.
  • Premiešajte a vypracujte hladké cesto. Dajte chladiť do chladničky.
  • Do misy nastrúhajte jablká nahrubo. Zmiešajte ich s pudingovým práškom, lyžičkou škorice a poprípade aj s cukrom, podľa toho, aké sú jablká sladké.
  • Odležané cesto rozdeľte na dve polovice. Vyvaľkajte z nich placky.
  • Na plech vyložený papierom na pečenie dajte prvú časť vyvaľkaného cesta. Navrch rozprestrite jablká.
  • Potom priklopte druhou polovicou rozvaľkaného cesta.
  • Dajte piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C po dobu 30 minút alebo dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť a podávajte posypanú práškovým cukrom.
Buchta s jablkami, škoricou a medom.
Zdroj: laurencariscooks.com

Zostalo vám viac jabĺk? Upečte si napríklad niektorý z našich receptov na jablčné muffiny !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.