Jablková buchta s pudingom

Jablková buchta s pudingom

Výborný jablkový koláč s pudingom, ktorý si vaši stravníci zamilujú.

Ingrediencie na cesto

  • 400g hladkej múky
  • 250g masla
  • 2ks vajec
  • 4-7 lyžíc mlieka
  • 1ks kypriaceho prášku do pečiva

Ingrediencie na náplň

  • 1kg jabĺk
  • 2ks vanilkových pudingov v prášku
  • 8 lyžíc cukru (podľa sladkosti jabĺk)

Postup

  • Najprv vypracujte cesto tak, že zmiešate múku s kypriacim práškom, pridáte zmäknuté alebo rozpustené maslo, vajíčka a mlieko.
  • Mlieko pridávajte tak, aby bolo cesto vláčne a nelepilo.
  • Vzniknuté cesto rozdeľte na dve polovice. Prvú polovicu vyvaľkajte na tenkú placku a dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pripravte si náplň tak, že nastrúhate jablká nahrubo, zmiešate s pudingovým práškom a primerane osladíte cukrom.
  • Náplň rozprestrite na plát na plechu. Navrch dajte vyváľanú druhú polovicu cesta a okraje zľahka pritlačte k sebe, aby nevytekala šťava.
  • Pečte pri 180 ° C cca 30 minút alebo dozlatista.
  • Podávajte vychladnutý múčnik poprášený práškovým cukrom.
Múčnik so strúhanými jablkami a vanilkovým pudingom.
Zdroj: cristina-cristinasworld.blogspot.com

Inšpirujte sa aj receptami na jablkový závin . Všetkými obľúbená štrúdľa hotová do pár minút!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.