Americký apple pie

Americký apple pie

Túto americkú buchtu s jablkami musíte vyskúšať. Hodí sa skvele na oslavu ale aj len tak ku káve.

Ingrediencie na cesto

  • 2,5 hrnčeka hladkej múky
  • Štipka soli
  • 250g masla
  • 8 lyžíc vody alebo mlieka

Ingrediencie na náplň

  • 1kg jabĺk
  • 150g cukru
  • 2 lyžice múky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1/2 citróna
  • 1ks vajcia
  • 1 lyžica cukru

Postup

  • Do misy dajte múku a soľ. Pridajte zmäknuté maslo a vidličkou spojte. Cesto by malo byť teraz hrudkovité.
  • Postupne pridávajte studenú vodu alebo mlieko a pokračujte v miešaní, kým sa cesto nezačne spájať. Cesto by nemalo byť príliš lepkavé.
  • Cesto vypracujte rukami a vyklopte. Zapracujte do gule a zabaľte do potravinárskej fólie. Dajte chladiť do chladničky.
  • Medzitým olúpte jablká, odstráňte jadierka a nakrájajte ich na plátky.
  • V mise zmiešajte nakrájané jablká s cukrom, múkou, soľou, škoricou, muškátovým orieškom a šťavou z citróna.
  • Miešajte, kým sa všetko nespojí a dajte do chladničky.
  • Predhrejte si rúru na 180°C.
  • Na pomúčenom doske rozdeľte cesto na dve polovice a vyvaľkajte placky.
  • Do koláčovej formy rozprestrite jednu polovicu vyvaľkaného cesta a zaistite, aby dosahovalo všetky okraje formy.
  • Navrch rozprestrite jablčnú zmes a lyžicou uhlaďte.
  • Druhú polovicu vyvaľkaného cesta dajte navrch jablčnej zmesi. Orežte prečnievajúce cesto cez okraje.
  • Okraje pritlačte, aby ste vytvorili zvlnený vzhľad. Okraje tiež utesnite, aby nevytekala šťava.
  • Koláč potrite rozšľahaným vajcom a posypte cukrom.
  • Navrchu koláča utvorte štyri štrbiny, aby ste vytvorili prieduch.
  • Pečte po dobu 50-60 minút, alebo pokiaľ nie je kôra zlatohnedá.
  • Nechajte vychladnúť a podávajte napríklad s vanilkovou zmrzlinou.
Americký apple pie s kúskami jabĺk.
Zdroj: 12tomatoes.com

Máme pre vás ďalšie recepty na rezy s jablkami ! Skvelé na spotrebu prebytočných jabĺčok.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.