Upečte si túto črepníkovú jablkovú buchtu na spôsob holandského chlebíčka. Ideálna ku káve, čaju alebo kakau.
Ingrediencie na cesto
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 170g zmäknutého masla
- 1 hrnček cukru
- 4ks vajec
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička mletej škorice
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Štipka soli
Ingrediencie na náplň
- 4ks jabĺk
- 3 lyžice trstinového cukru
- 2 lyžice šťavy z citróna
Postup
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Najprv olúpte jablká, odstráňte jadierka a potom ich nakrájajte na malé kúsky alebo postrúhajte nahrubo.
- Jablká zmiešajte s cukrom a pokvapkajte citrónovou šťavou. Nechajte odležať.
- V mise vyšľahajte maslo a cukrom do peny. Potom zašľahajte vajíčka.
- V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, štipkou soli a škoricou.
- Múčnu zmes postupne zamiešajte do zmesi s maslom. Potom primiešajte vanilkový extrakt.
- Cesto by malo byť hladké. Vmiešajte doň odležané jablká aj so šťavou, ktorú pustili.
- Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček a pečte v predhriatej rúre asi 80 minút dozlatista.
- Pokiaľ by bolo navrchu rýchlo tmavé a vnútro stále neupečené, prekryte alobalom a pečte ďalej.
- Hotový múčnik nechajte vychladnúť, vyklopte a podávajte.