Holandská črepníková buchta

Holandská črepníková buchta

Upečte si túto črepníkovú jablkovú buchtu na spôsob holandského chlebíčka. Ideálna ku káve, čaju alebo kakau.

Ingrediencie na cesto

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 170g zmäknutého masla
  • 1 hrnček cukru
  • 4ks vajec
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli

Ingrediencie na náplň

  • 4ks jabĺk
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 2 lyžice šťavy z citróna

Postup

  • Predhrejte rúru na 180°C.
  • Najprv olúpte jablká, odstráňte jadierka a potom ich nakrájajte na malé kúsky alebo postrúhajte nahrubo.
  • Jablká zmiešajte s cukrom a pokvapkajte citrónovou šťavou. Nechajte odležať.
  • V mise vyšľahajte maslo a cukrom do peny. Potom zašľahajte vajíčka.
  • V inej mise zmiešajte múku s kypriacim práškom, štipkou soli a škoricou.
  • Múčnu zmes postupne zamiešajte do zmesi s maslom. Potom primiešajte vanilkový extrakt.
  • Cesto by malo byť hladké. Vmiešajte doň odležané jablká aj so šťavou, ktorú pustili.
  • Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej formy na chlebíček a pečte v predhriatej rúre asi 80 minút dozlatista.
  • Pokiaľ by bolo navrchu rýchlo tmavé a vnútro stále neupečené, prekryte alobalom a pečte ďalej.
  • Hotový múčnik nechajte vychladnúť, vyklopte a podávajte.
Sladký chlebík s jablkami po holandsku.
Zdroj: tasteofhome.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.