Kysnuté buchtičky plnené jablkami

Kysnuté buchtičky plnené jablkami

Tradičné Honzove kysnuté buchty tentoraz plnené sladkými jabĺčkami. Na tento recept potrebujete síce viac času, ale o to viac si potom zaslúžene pochutnáte!

Ingrediencie na cesto

  • 200g polohrubej múky
  • 200g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 1ks vajcia + 1 žĺtok navyše
  • 3/4 kocky droždia
  • 100g rozpusteného masla
  • 250ml vlažného mlieka
  • 100g cukru kryštál
  • Kôra z citróna

Ingrediencie na náplň

  • 6ks jabĺk
  • Cukor podľa chuti a sladkosti jabĺk
  • 1 lyžička škorice
  • 1 lyžica vanilkového pudingu v prášku

Postup

  • Najprv olúpte jablká, zbavte ich jadierok a nastrúhajte alebo nakrájajte na kocky. Kto ako má rád.
  • Posypte ich cukrom, pridajte škoricu a lyžicu pudingového prášku. V kastróliku ich chvíľku poduste a potom nechajte vychladnúť.
  • Do hrnčeka rozdrobte droždie, drobet pocukrujte a zalejte troškou vlažného mlieka.
  • Nechajte vzísť kvások.
  • Do misy preosejte múku, pridajte štipku soli, vzídený kvások a postupne zamiešajte ostatné suroviny na cesto.
  • Všetko prepracujte do hladkého cesta, trochu poprášte múkou, prikryte utierkou a nechajte vykysnúť.
  • Po vykysnutí (asi po hodine) vyklopte na pomúčenú dosku a rozdeľte na rovnako veľké diely.
  • Z každého potom urobte placku, rozložte na ňu primerané množstvo jablčnej náplne a zabaľte do guličky.
  • Buchtičky skladajte do vymasteného pekáča a potierajte ich rozpusteným maslom zo všetkých strán.
  • Potom ich nechajte ešte asi štvrť hodiny kysnúť a nakoniec potrite vyšľahaným žĺtkom.
  • Pekáčik s buchtami vložte do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C a pečte dozlatista.
  • Hotové buchty podávajte tak, ako máte radi. Dobrú chuť.
Honzovy nakysnuté buchty s jablčnou náplňou.
Zdroj: tastesoflizzyt.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.