Vegánsky jogurtový koláč s červenými ríbezľami

Vegánsky jogurtový koláč s červenými ríbezľami

Tento vegánsky múčnik s červenými ríbezľami vás nadchne svojou jedinečnou chuťovou kombináciou a textúrou, ktorá je naozaj neuveriteľná vďaka spojeniu olivového oleja a jogurt. To musíte vyskúšať!

Ingrediencie

  • 195 g hladkej múky
  • 45 g mandľovej múky
  • 170 g cukru
  • 1,5 lyžičky prášku do pečiva
  • 0,5 lyžičky vanilkového prášku
  • 0,5 lyžičky soli
  • 200 ml rastlinného jogurtu (napr. sójového)
  • 100 ml rastlinného mlieka
  • 100 ml extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 0,5 lyžičky citrónovej kôry
  • 100 gramov červených ríbezlí
  • na podávanie: šľahačka na rastlinnej báze a červené ríbezle

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Dno a okraje tortovej formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie.
  3. V mise zmiešajte suché prísady: múky, cukor, prášok do pečiva a korenia.
  4. Pridajte jogurt, mlieko, olej, citrónovú šťavu a kôru a miešajte, kým sa úplne nespoja.
  5. Jemne vmiešajte ríbezle a nalejte cesto do formy.
  6. Pečte koláč v spodnom rošte rúry 45–60 minút, alebo kým test špáradlom nevyjde čistý.
  7. Doba pečenia sa líši podľa veľkosti formy a rúry.
  8. Pred podávaním nechajte koláč chvíľu vychladnúť.
  9. Podávajte so smotanou a ríbezľami.
Nakrojený koláč ozdobený šľahačkou a čerstvými červenými ríbezľami servírovaný na tanieriku.
www.myberryforest.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.