Tento vegánsky múčnik s červenými ríbezľami vás nadchne svojou jedinečnou chuťovou kombináciou a textúrou, ktorá je naozaj neuveriteľná vďaka spojeniu olivového oleja a jogurt. To musíte vyskúšať!
Ingrediencie
- 195 g hladkej múky
- 45 g mandľovej múky
- 170 g cukru
- 1,5 lyžičky prášku do pečiva
- 0,5 lyžičky vanilkového prášku
- 0,5 lyžičky soli
- 200 ml rastlinného jogurtu (napr. sójového)
- 100 ml rastlinného mlieka
- 100 ml extra panenského olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 0,5 lyžičky citrónovej kôry
- 100 gramov červených ríbezlí
- na podávanie: šľahačka na rastlinnej báze a červené ríbezle
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Dno a okraje tortovej formy s priemerom 18 cm vyložte papierom na pečenie.
- V mise zmiešajte suché prísady: múky, cukor, prášok do pečiva a korenia.
- Pridajte jogurt, mlieko, olej, citrónovú šťavu a kôru a miešajte, kým sa úplne nespoja.
- Jemne vmiešajte ríbezle a nalejte cesto do formy.
- Pečte koláč v spodnom rošte rúry 45–60 minút, alebo kým test špáradlom nevyjde čistý.
- Doba pečenia sa líši podľa veľkosti formy a rúry.
- Pred podávaním nechajte koláč chvíľu vychladnúť.
- Podávajte so smotanou a ríbezľami.