Chlebíček z červených ríbezlí

Chlebíček z červených ríbezlí

Tento múčnik z červených ríbezlí je krásne vlhký, napriek tomu pri krájaní drží dobre pohromade. Obsahuje značné množstvo kukuričného škrobu, vďaka ktorému má krásne hodvábnu textúru. Navyše je neuveriteľne jednoduchý!

Ingrediencie

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky kukuričného škrobu
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1 šálka masla
  • 1 šálka bieleho kryštálového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 4 vajcia
  • 1/4 šálky mlieka
  • 2 šálky čerstvých červených ríbezlí plus 4-5 vetvička na ozdobu
  • 3 lyžice práškového cukru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a vymažte a vysypte chlebíčkovú formu.
  2. V samostatnej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ.
  3. Dajte bokom.
  4. Zmiešajte maslo a cukor.
  5. Pridajte vajcia po jednom a po každom pridaní dobre premiešajte.
  6. Vmiešajte vanilkový extrakt.
  7. Vmiešajte polovicu suchých prísad, potom mlieko a druhú polovicu suchých prísad.
  8. Jemne vmiešajte červené ríbezle.
  9. Preneste cesto do pripravenej formy.
  10. Vložte do rúry a pečte 40 minút.
  11. Vyberte z rúry a nechajte 15 minút vychladnúť.
  12. Vyberte chlebíček z formy, preložte na servírovací tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.
  13. Múčkový cukor rozotrite na malý plochý tanier.
  14. Jemne v ňom pováľajte vetvičky červených ríbezlí.
  15. Chlebíček posypte zvyšným práškovým cukrom a naaranžujte naň pocukrované vetvičky ríbezlí.
  16. Podávajte.
Sladký chlebíček ozdobený pocukrovanými červenými ríbezľami.
www.diaryofamadhausfrau.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.