Tento múčnik z červených ríbezlí je krásne vlhký, napriek tomu pri krájaní drží dobre pohromade. Obsahuje značné množstvo kukuričného škrobu, vďaka ktorému má krásne hodvábnu textúru. Navyše je neuveriteľne jednoduchý!
Ingrediencie
- 2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky kukuričného škrobu
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1 šálka masla
- 1 šálka bieleho kryštálového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 4 vajcia
- 1/4 šálky mlieka
- 2 šálky čerstvých červených ríbezlí plus 4-5 vetvička na ozdobu
- 3 lyžice práškového cukru
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia a vymažte a vysypte chlebíčkovú formu.
- V samostatnej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, prášok do pečiva a soľ.
- Dajte bokom.
- Zmiešajte maslo a cukor.
- Pridajte vajcia po jednom a po každom pridaní dobre premiešajte.
- Vmiešajte vanilkový extrakt.
- Vmiešajte polovicu suchých prísad, potom mlieko a druhú polovicu suchých prísad.
- Jemne vmiešajte červené ríbezle.
- Preneste cesto do pripravenej formy.
- Vložte do rúry a pečte 40 minút.
- Vyberte z rúry a nechajte 15 minút vychladnúť.
- Vyberte chlebíček z formy, preložte na servírovací tanier a nechajte ho úplne vychladnúť.
- Múčkový cukor rozotrite na malý plochý tanier.
- Jemne v ňom pováľajte vetvičky červených ríbezlí.
- Chlebíček posypte zvyšným práškovým cukrom a naaranžujte naň pocukrované vetvičky ríbezlí.
- Podávajte.