Ríbezľová buchta s ružovou vodou

Ríbezľová buchta s ružovou vodou

Populárna buchta z roku 1678 s ríbezľami a ružovou vodou, ktorá má skvelú chuť, na ktorú len tak nezabudnete!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky masla plus jedna lyžica masla
  • 1 hrnček cukru
  • 1 šálka silnej smotany
  • 2 lyžičky ružovej vody
  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1/8 lyžičky mletého muškátového kvetu
  • 1 a 1/2 šálok ríbezlí

Postup

  1. Vo veľkej mise vymiešajte maslo, potom pridajte cukor a miešajte, pokiaľ nebude všetko dobre premiešané.
  2. V odmerke odmerajte smotanu, pridajte ružovú vodu a premiešajte.
  3. V samostatnej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ, muškátový oriešok a muškátový kvet a premiešajte.
  4. Do zmesi maslo/cukor pridajte asi 1/3 smotanovej zmesi a pomaly miešajte.
  5. Pridajte asi 1/3 múčnej zmesi a pokračujte v pomalom miešaní.
  6. Opakujte s 1/3 smotanovej zmesi, 1/3 múčnej zmesi, kým sa všetko nespojí.
  7. Opatrne vmiešajte ríbezle.
  8. Prenajte cesto do vymastenej štvorcovej formy s rozmermi 23 x 23 cm (alebo alternatívne do formy, ktorá bola vyložená papierom na pečenie).
  9. Pečte na 175 stupňov Celzia po dobu 50 minút, alebo kým špáradlo vložené do stredu nevyjde čisté.
  10. Dobrú chuť!
Buchta z čiernych ríbezlí nakrájaná na kúsky a servírovaná na tácke.
www.jollytomato.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.