Koláč z čiernych ríbezlí s posýpkou

Koláč z čiernych ríbezlí s posýpkou

Tento jednoduchý recept na vanilkový koláč s čerstvými čiernymi ríbezľami a chrumkavou posýpkou si zamilujete! Skvele sa hodí k šálke dobrej kávy.

Ingrediencie

Na koláč:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3/4 šálky gréckeho jogurtu
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky olivového oleja
  • 2 šálky čiernych ríbezlí

Na posýpku:

  • 1/3 šálky hladkej múky
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 3 lyžice masla, zmäkčeného

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Vymažte 23 cm tortovú formu a dajte bokom.
  3. Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  4. V inej mise zmiešajte jogurt, vajcia, olivový olej a vanilku.
  5. Nalejte mokrú zmes do suchej a dobre premiešajte, kým sa nespojí.
  6. Cesto vložte do pripravenej formy a zasypte čiernymi ríbezľami.
  7. Koláč pečte 30 minút, potom pridajte posýpku.
  8. Zatiaľ čo je koláč v rúre, v malej miske zmiešajte ingrediencie na posýpku.
  9. Po 30 minútach v rúre koláč vytiahnite a posypte posýpkou.
  10. Vráťte do rúry a pečte ďalších 30–35 minút, alebo kým nebude omrvinka zlatisto hnedá.
  11. Vyberte koláč z rúry, nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom vyberte a nechajte vychladnúť na mriežke.
  12. Užite si ho!
Buchta z čiernych ríbezlí s posýpkou na tanieri s pár guličkami ríbezlí položenými vedľa.
www.rusticfamilyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.