Táto lahodná cícerová polievka s kokosovým mliekom a mrkvou vás nadchne! Navyše je podávaná s dokonalou chrumkavou korenenou cícerom, smotanou a tekvicovými semienkami. Delikatesa!
Ingrediencie
Na polievku:
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, nasekaná
- 1 lyžička chilli vločiek
- 500 g mrkvy, nakrájané na plátky
- 400 ml kokosového mlieka
- zeleninový vývar
- 1 x 400g plechovka cíceru, scedená
- soľ a korenie
Na chrumkavý cícer:
- 1 x 400g plechovka cíceru, scedená
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- ½ lyžičky soli
- mleté korenie
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletej kurkumy
- 1 lyžička garam masaly
- ½ lyžičky kajenského korenia
Na servírovanie:
- 150 ml smotany
- 2 lyžice opečených tekvicových semienok
Postup
- Vo veľkej panvici na strednom ohni rozpáľte olivový olej a orestujte na ňom cibuľu a čili vločky.
- Pridajte mrkva a varte niekoľko minút.
- Prilejte kokosové mlieko a zeleninový vývar.
- Dobre premiešajte a varte desať minút.
- Pridajte scedený cícer.
- Miešajte ešte niekoľko minút.
- Odoberte panvicu zo sporáka a polievku rozmixujte v pyré pomocou kuchynského robota alebo mixéra.
- Podávajte v miskách, s trochou smotany a ozdobené tekvicovými semienkami a chrumkavou cícerom.
- Na prípravu chrumkavého cíceru predhrejte rúru na 200 °C.
- Plech vyložte papierom na pečenie.
- Cícer dajte do misky a natrite olivovým olejom, soľou, korením a korením.
- Cícer rozložte na vyložený plech na pečenie.
- Pečte po dobu 15-17 minút alebo kým cícer nevyzerá chrumkavo.
Z cíceru si nemusíte pripravovať iba polievky. Možností je množstvo. Inšpirujte sa našimi 9 receptami s cícerom , kde nájdete napríklad tipy, ako pripraviť skvelý hummus či falafel.