Táto polievka z cícera a paradajok je ľahká a výdatná. Strúhaný parmezán jej dodá ešte lepšiu chuť. Užite si ju!
Ingrediencie
- 1 lyžička olivového oleja
- 1/2 šálky nakrájanej cibule
- 1/2 šálky mrkvy nakrájané na kocky
- 1/2 šálky nakrájaného rapíkatého zeleru
- 2 strúčiky cesnaku, lisované
- 2 plechovky cíceru (po 420 ml), opláchnuté a scedené
- 1 plechovka drvených paradajok (800 ml)
- 3 šálky kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 čerstvá vetvička rozmarínu
- 2 bobkové listy
- 2 lyžice nakrájané čerstvé bazalky
- podľa chuti čerstvé čierne korenie
- 2 šálky čerstvého špenátu
- 1/4 šálky nastrúhaného parmezánu plus navyše na ozdobu
Postup
- Zahrejte olej vo veľkom hrnci na strednú teplotu.
- Pridajte mrkvu, stopkový zeler, cibuľu, cesnak a restujte asi 6 až 8 minút.
- Pridajte vývar, paradajky, cícer, parmezán a korenie.
- Primiešajte rozmarín, bazalku a bobkové listy, prikryte a varte na minime 30 minút.
- Pridajte špenát, prikryte a varte, kým nezvädne, asi 2 minúty.
- Odstráňte bobkový list, rozmarínovú ratolesť a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Preložte polievku do misiek a posypte parmezánom.