Cícerová polievka s karí a kokosovým mliekom

Cícerová polievka s karí a kokosovým mliekom

Tento recept vám zaberie iba 20 minút a za tú dobu vykúzlite lahodnú vegánsku polievku. Je plná zeleniny a bielkovín a veríme, že sa stane súčasťou vášho jedálnička.

Ingrediencie

  • 3 šálky pokrájaných húb (použil som portobello a shitake)
  • 1 a ¾ šálok nakrájaných namixovaných chilli papričiek
  • 1 šálka nakrájanej sladkej cibule
  • 2 lyžičky nasekaného cesnaku, asi 3 strúčiky
  • ½ čajovej lyžičky morskej soli
  • 1 a ¼ šálok cíceru, opláchnuté a scedené
  • ¼ šálky nasekaného koriandra
  • 2-3 lyžice červené karí pasty
  • 2 a ¼ šálky kokosového mlieka light
  • 2 a ¼ šálky zeleninového vývaru
  • 1 lyžica čerstvej limetkovej šťavy
  • 4 šálky ázijskej zeleninovej zmesi

Postup

  1. Huby, papričky, cibuľu, cesnak a soľ opražte v polievkovom hrnci s kvapkou oleja, kým nezmäknú (asi 7-8 minút).
  2. Pridajte cícer, koriander a karí pastu.
  3. Varte 2-3 minúty, kým nie je všetko dobre premiešané.
  4. Pridajte kokosové mlieko, vývar a limetku.
  5. Priveďte do varu.
  6. Pridajte zeleninu a premiešajte, aby zmäkla.
  7. Servírujte!
Polievka z cíceru s karí a kokosovým mliekom, ozdobená limetkou a bylinkami, servírovaná v hlbokom tanieri.
www.veggiesdontbite.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.